Aanhaken of afhaken

VSW 2 - ZAC 6 4-0 (2-0)

Aanhaken of voorlopig afhaken? Dat was de vraag voor VSW 2 aan het begin van deze zaterdag.

De tegenstander was ZAC 6 en dit is zeker geen onbekende ploeg voor ons. Los van het feit dat onze 2 Grote Leiders jaren geleden voetbalden bij ZAC 6, zijn we ook jaarlijks ingedeeld bij deze tegenstander in de competitie.

Ondanks het feit dat de app voetbal.nl ons graag doet geloven dat dit 1 van onze “makkelijkste tegenstanders” is, weten we zelf wel beter. ZAC 6 is een goed voetballende ploeg die het ons vaak erg lastig maakt. Toch liegen de statistieken niet: van de laatste 4 ontmoetingen eindigden er 3 in een ruime overwinning voor onze jongens van VSW. Deze feiten gaven de burger moed.

Het eerste half uur ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. 2 goed voetballende ploegen (hoe anders was dit nog een week geleden?!) creëerden voorzichtig wat kansjes maar, op een goede kopbal van Chris na, werden beide doelmannen niet echt op de proef gesteld. Qua veldspel trok VSW het spel wel langzaam naar zich toe. Timon “Beugelsdijk” Tromp voelde zich als een vis in het water met de ruimte die ZAC hem bood en dan is hij op zijn best. Sinds enkele weken draagt hij de aanvoerdersband en eerlijk is eerlijk: daar is hij niet minder van gaan voetballen!

De manier waarop VSW uiteindelijk rond de 40ste minuut op voorsprong kwam was enigszins gelukkig. De bal werd ingebracht vanaf rechts, Wietse sprong mee met de keeper van de bezoekers waardoor deze de bal niet klem kon pakken, de afvallende bal kwam voor de voeten van Michel op de rand van de 16 meter en die schoot hem over iedereen en alles heen in de goal: 1-0. Wat VSW nog meer rust gaf was dat de 2-0 in de laatste minuut voor “de thee” viel: dit keer assisteerde Peter jr. Chris bij zijn goal en dit betekende een ruststand van 2-0.

In rust hadden we het gevoel dat we met goed voetbal de tegenstander de baas waren en dat we de wedstrijd eigenlijk snel in het slot moesten gooien na rust. Dat liet uiteindelijk nog wel even op zich wachten. En hoe langer die goal uitbleef, hoe meer ZAC weer ging geloven in de aansluitingstreffer. In deze fase redde Paul ons een paar keer goed. Maar ook ZAC zelf deed goed hun best om de bal vooral niet in onze goal te krijgen….

In de slotfase van de wedstrijd wisten de toppers van het 2de uiteindelijk als nog de wedstrijd naar een mooie uitslag te tillen. De 3-0 kwam op naam van topscorer Maarten na een prachtige assist van Tim vanaf de achterlijn. Maarten houdt niet van makkelijke goals en koos daarom voor een kopbal tussen de benen van de keeper door terwijl hij een leeg goal voor zich had. Gelukkig leidde zijn keuze tot de bevrijdende 3de goal in de wedstrijd.

De laatste goal van de middag was wellicht wel de mooiste die er bij zat. En niet perse om de wijze waarop Dennis hem afmaakte maar wel om vooractie en de assist van Timon. Onze aanvoerder had al lopen klagen over kramp, maar besloot in de laatste minuut van de wedstrijd om nog 1 keer een versnelling in te zetten. Op onnavolgbare wijze liepen hij enkele tegenstanders voorbij alsof ze stil stonden en gaf een keurig afgemeten voorzet op Dennis die hij niet kon missen: 4-0.

Hiermee was de wedstrijd ook direct afgelopen. Helaas schreef de scheidsrechter slechts een stand van 3-0 op (foutje bedankt), maar dit wordt in de komende dagen hersteld door de KNVB is ons beloofd. 

Volgende week krijgen we de ongeslagen koploper op bezoek, de andere bewoner van Sportpark Jo van Marle, Zwolsche Boys. Laten we eens kijken hoe moeilijk we het hun kunnen maken.


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen