Waar kwamen al die mensen toch vandaan? En vooral de vraag: “waarom” was gerechtvaardigd. 

Het was woensdagavond 6 juni en sportpark De Bosrand liep vol, jong en oud lieten hun gezicht zien langs de lijn. Wat was er loos, werd D-day 1944 herdacht? Nee, dat kon het niet zijn. Luitenant D.J.S. Turner wordt jaarlijks herdacht, maar dat is op 4 mei.

Ondanks dat er weinig ruchtbaarheid aan gegeven was, kwamen al deze mensen af op de eerste voetbalwedstrijd van de dames van VSW. Een heuse wedstrijd die sinds mensenheugenis niet meer was gespeeld.

Dit seizoen nieuw leven ingeblazen door een aantal enthousiaste dames/meiden, en vanaf het begin tot aan nu met veel plezier, en…..het aantal deelnemende dames nam gedurende het seizoen alleen maar toe.

 

En toen werd het toch eens tijd om een echte wedstrijd te gaan spelen, echt competitievoetbal zit er niet in, maar na een seizoen van noeste trainingsarbeid eens kijken welk level is bereikt. En dat geschiedde dus afgelopen woensdagavond zes juni, aanvang klokslag 20.00 uur. Er werd niet gespeeld in zo maar een reserve tenue, maar in een nieuw eigen tenue (heeft veel kilometers moeten maken om op tijd klaar te hebben voor de wedstrijd, maar dan heb je ook wat)

Tegenstander in deze krachtmeting was het recreatie voetbalteam van Rohda Raalte, die ook dit seizoen weer aan het voetballen zijn geslagen en voor hen ook een ultieme test werd om te kijken waar ze stonden.

 

Het werd een gedenkwaardige pot voetbal. Evenals het zweet, droop de spelvreugde er vanaf. Achteraf waren er speelsters die verbaasd waren over hun eigen vaardigheden, maar ook dat van hun team. Je had hem moeten zien staan, de trotse trainer langs de kant, Napoleon was er niets bij. Af en toe trok hij nog wat haren uit zijn hoofd en je zag hem denken: “hoe vaak moet ik dat nu nog uitleggen”. Ligt misschien ook aan zijn didactisch vermogen, wie weet?  Maar trots was ie.

 

Je had dames/meiden die al eerder in hun leven gevoetbald hadden, maar ook de nodige dames die voordien nog nooit fatsoenlijk een bal vooruit hadden geschoten. En nu? Strak inpassen, tikkie terug, overzicht, tegenstanders professioneel in de weg lopen en wat al niet meer. En het belangrijkste, er werd met 3-1 gewonnen, een geweldige prestatie.

Maar het ging niet van een leien dakje, de beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, het is dat de doelvrouw van VSW, woensdag letterlijk en figuurlijk “geen woorden, maar daden”, de nodige belangrijke reddingen verrichtte, anders had een gelijkspel of een verlies ook tot de mogelijkheden kunnen behoren.

 

Dit team herbergt een hoop talent, soms ook miskend talent. Moeder en dochter in één team, een bijzonder fenomeen. Jarige job met nog steeds een verwoestend schot, tegenstanders doken al weg al ze ook maar dreigde te gaan schieten. Ben je een jaar lang bezig om van een nare enkelblessure af te komen, gaat het nu toch weer mis, maar familie die tijdens de wedstrijd strak het veld oversteekt om de helpende hand te bieden. Of de speelster die letterlijk de opdracht uitvoert: hou je tegenstander strak in de gaten, en dat deed ze vol overgave, dat ze de bal hierbij totaal uit het oog verloor, ach een kniesoor die daar op lette. Maar bovenal stond het fanatisme en spelplezier voorop. En dit allemaal onder de “bezielende” leiding van een scheids die vooral niet in de weg wilde lopen en 10m2 wel genoeg vond om zich te verplaatsen tijdens de wedstrijd. En de reactie van de enige schilder in het veld op de vraag: “was het leuk en viel het mee”? Antwoord: “leuk, ja. En hartgrondig, NEE het viel niet mee”. Op dat moment was zij zeker nog niet aan een peuk toe, kwam nog wat adem tekort, anderen daarentegen waren de longtopjes al aan het prikkelen.

 

En de speelsters va Rohda Raalte? Zij hadden het ook naar hun zin gehad, maar vonden dat de speelsters van VSW af en toe wat gemeen waren, achterop de hakken lopen e.d., maar dat kon gauw afgedaan worden als onkunde, en dat was wederzijds. En zij waren positief onder de indruk van de accommodatie, een mooi compliment voor VSW.

 

Is zeker voor herhaling vatbaar, en dat gaat ook gebeuren. Een toernooi in Broekland gaat niet door, maar volgende week donderdag staat de wedstrijd dames VSW – Hoonhorst op het programma. Aanvang 20:00 uur. Komt allen kijken.

 

Oh ja, a.s. zaterdag is ook er ook nog een wedstrijdje van het eerste elftal op sportpark De Bosrand om 14.30 uur. Het wordt mooi weer en hebt u even niets om handen, komt dan even kijken. Gezellig.


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen