Lemele 2 - VSW 2 3-2

Man man man, wat een waardeloze zaterdagmiddag was dit. Uit spelen tegen Lemele 2, regen, 10 graden: waardeloos! Op zich heb ik er over het algemeen wel zin in hoor, zo’n potje met VSW 2. Maar met dit weer…pfffff!

Jaren geleden voetbalde ik op een stuk hoger niveau: Berkum 1, CSV 1, je kent het wel. Je kan dus gerust stellen dat ik wel een aardig balletje kan trappen. Ze noemen me niet voor niks “de Pirlo van de Lage Landen”…daar ben ik het zelf trouwens ontzettend mee eens. We hadden wel broertjes kunnen zijn. Ja dat zeg ik natuurlijk niet hard op, maar kijk maar eens naar mijn voetbalkwaliteiten. Die spreken voor zich.

Eigenlijk was ik al enkele jaren gestopt. Maar een jaar of 5 geleden vroegen ze bij VSW 2 of ik nog een paar jaartjes wilde mee doen. Ach waarom niet? Op dat niveau. Samen met mn maatje van vroeger Peter helpen we deze jonge honden nog aan wat extra winstpartijen. Of we het nog kunnen? Tja eigenlijk kan het niet meer op onze leeftijd (Peter is zelfs al opa!), maar goed…op dit niveau kan iedereen het nog, toch?!

Terug naar afgelopen zaterdag: we speelden dus uit bij Lemele 2. Een club waar je me vroeger echt niet zou tegen komen, wat een niveau…maar vooruit. Natuurlijk startte ik op “10”. De plek waar mn kwaliteiten het beste tot zn recht komen. We hadden vandaag niet eens een echte doelman tot onze beschikking, dus Harmpie maar op goal. Drama natuurlijk, die jongen gaat in de eerste minuut direct gruwelijk in de fout: 1-0 voor Lemele. Lekker, ik heb nog geen bal geraakt! 

Gelukkig wisten we dit snel te herstellen. Niet geheel verrassend had ik bij de eerste goal een groot aandeel. Via mij kwam de bal bij Chris en die gaf ik natuurlijk wel zo dat hij hem niet kon missen: 1-1. En wonderwel kwam de 1-2 voor ons daar ook snel achteraan. Maarten, normaal een simpel hard werkertje, gaf een knappe bal vanaf de middenlijn en weer Chris rondde hem knap af: 1-2. Heel even leek het erop dat we makkelijk over deze tegenstander heen zouden lopen. Maar ja, wat wil je dan ook op dit niveau?! Uiteindelijk liep de wedstrijd net iets anders…

Na onze 1-2 kregen we wel een kans of 6 waarbij we alleen op de keeper af kwamen. Dat waren vroeger gewoon 100% doelpunten man! Maar die 2 spitsen van ons…pffff....kans op kans gingen mis. Vooral die van der Vegte, onvoorstelbaar! Hoeveel kansen heb je nodig man?!

Achterin schutterden we overigens ook aardig hoor. Geert heeft ook geen flauw idee wanneer hij bij zn man moet blijven en wanneer hij moet instappen. Ja, ik beschermde die arme jongen nog wel even in rust, maar laten we wel zijn: wat een niveau…good old Petertje had natuurlijk helemaal gelijk. En je snapt natuurlijk zelf wel: als je de kansen zelf niet maakt en je achterin foutjes gaat maken dan treed de aloude voetbalwet in werking (zo werkte dat in mijn hoogtijdagen ook al): de 2-2 viel nog voor rust.

In rust kwam de leider naar me toe, of ik wist hoe we het konden omzetten. Logisch dat ie bij mij uitkomt met die vraag. Een paar kleine aanpassingen moeten genoeg zijn om deze matige tegenstander de baas te zijn. Petertje dr eindelijk in en gas geven!

Maar wat schetst mijn verbazing? We worden amper gevaarlijk meer! Hoe dat komt? Tja…niveautje he?! Ik kan dit team niet in mijn eentje naar een hoger plan tillen. De jaartjes beginnen bij mij ook te tellen! Trouwens…Wietse Walinga in de spits…dat kan ook echt niet meer. Die jongen komt constant een stap te laat…man man. En zag ik het nou goed? Hij trapte nog bijna na ook…ouderwets weer. Schijnt ie vroeger om de haverklap gedaan te hebben…wat een niveau! En wat te denken van Bobbie, die jongen heeft het thuis niet makkelijk momenteel volgens mij. Krijgt tegenwoordig bijna wekelijks geel, wat in de reserve 5de klasse betekent dat je 10 minuten naar de kant moet...niveautje he?!

Tot overmaat van ramp schiet Lemele letterlijk in de allerlaatste minuut de 3-2 binnen. Onze eerste verliespartij in bijna een jaar tijd. DRAMA! En ik heb nog 90 minuten mee gedaan ook. Als je niet beter zou weten zou je denken dat mijn beste dagen geweest zijn…maar dat is natuurlijk niet zo!

Volgende week gewoon een nieuwe kans, thuis tegen Zwolsche Boys. Zal ik ze dan laten zien wat ik allemaal in mijn mars heb…

Ow ja, wie ik ben? Dat zei ik toch al?! “De Pirlo van de Lage Landen”: Hans Poortinga!


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen