OVC'21 2 - VSW 2 1-2

Deze zaterdag was het dan zo ver: VSW 2 mocht aftrappen in de competitie. Na een zeer geslaagd “voorseizoen” met 3x winst in even zoveel wedstrijden, zou het natuurlijk prettig zijn als de competitie ook met de volle buit in gang gezet kon worden.

Dat moest dan gebeuren tijdens de uitwedstrijd tegen OVC’21 2. Een geheel onbekende ploeg voor ons. Gezien de lange lijst met afwezigen (o.a. Robert, Roel, Tim, Timon, Hans, Harm…en zo kan ik nog wel even door gaan), was de leiding deze week al tijdig bezig met iedereen achter de broek zit voor het invullen van Teamers. Uiteindelijk kwamen we nog op het schappelijk aantal spelers van 13. En deze 13 man zouden het dan moeten doen.

Op deze nazomer-zaterdag werd VSW eigenlijk vanaf de eerste minuut onder druk gezet. De thuisploeg schoot uit de startblokken en met name onze linkerkant had het bijzonder zwaar tegen de pijlsnelle tegenstanders. Het mag een wonder heten dat er na 15 minuten nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Na dit kwartier ging de storm wat liggen en kwamen onze jongens langzaam aan en voorzichtig in hun spel.

Na circa 20 minuten ontstond onze eerste kans door goed doorjagen van Mark, alias “Pruik” (ja inderdaad, die van die schaal vol gefrituurde hap in het dorpshuis). Hij veroverde bal op de middenlijn van 1 van de verdedigers van OVC en zette een sprint in richting de goal van de tegenstander. Tot ieders verbazing hield hij de verdedigers achter zich en aangekomen bij de rand van de 16 bedacht hij zich niet en joeg de bal met een prachtige boog over de uitstormende keeper, net onder de lat, in de goal: 0-1. 1 kans, 1 doelpunt. Dit was nog eens efficiënt voetballen.

Door deze treffer leek onze tegenstander enigszins van slag en dit gaf ons de ruimte om nog meer in ons spel te komen. Toch was een moment van onachtzaamheid van de gebroeders van der Veen voldoende voor OZC om 10 minuten na de openingstreffer langszij te komen: 1-1.

De druk werd weer opgevoerd en wij kwamen er alleen nog uit met enkele spaarzame counters. Deze counters waren overigens wel levensgevaarlijk, want na enkele keren vlakbij (net naast en op de paal) een doelpunt te zijn geweest, wist Chris VSW opnieuw op voorsprong te zetten na een schitterende lange bal van Bob van achteruit. Chris was sneller dan de verdedigers, omspeelde de doelman en ronde koelbloedig af: 1-2. Ook na deze goal raakte VSW nog een keer de paal en dit zou het enige moment in de wedstrijd blijken waarin we een (licht) overwicht op de tegenstander hadden. Uiteindelijk gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

In de 2de helft stond ons team positioneel beter dan in de eerste helft, waardoor de kansen van de tegenstander aanzienlijk minder gevaarlijk waren. Dit nam niet weg dat VSW ook in de 2de helft vol onder druk kwam te staan. Zeker toen Bob, na het neertrekken van een (bijna) doorgebroken speler met een gele kaart even 10 minuten mocht gaan afkoelen. Wonderwel bleven onze boys in deze 10 minuten overeind. De laatste 25 minuten, toen Bob eenmaal terug op het veld was, typeerden zich door een verdedigend VSW en een thuisploeg die steeds meer aandrong. De kansen stapelden zich op (2x de paal, ballen die vlak naast geschoten werden etc.) maar VSW bleef overeind en zo zouden we uiteindelijk deze wedstrijd toch winnend gaan afsluiten: 1-2.

Een spannende pot, een goede tegenstander, vreselijk lelijk voetbal van onze kant, maar wel 3 punten: wat voelt er nu eigenlijk lekkerder dan dat, wanneer je achteraf op het terras in het zonnetje een biertje zit te drinken? Precies: helemaal niets!

Tot volgende week! Dan spelen we thuis om 12.00u de derby tegen Wythmen 2. Ow ja, en we zoeken nog iemand die de bestuurskamer dan even wil “runnen”. Voor aanmeldingen: bel Henk Slendebroek J 


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen