VEVO 2 – VSW 2 1-2

Na dagen van regen regen en nog eens regen mocht VSW 2 aantreden in de laatste wedstrijd van de poulefase van de beker.

Na deze zaterdag start dan toch eindelijk de competitie. Maar voor het zover is dus eerst de laatste wedstrijd van de poulefase. Een wedstrijd die zowaar ergens om ging, want VSW stond na 2 wedstrijden bovenaan in de poule en had aan 1 puntje genoeg om “door te bekeren” naar de volgende ronde.

In de aanloop naar deze wedstrijd leek het even spannend te gaan worden met de bezetting in het team, doordat Paul en Robert nu al voor langere tijden zijn uitgeschakeld met blessures. Met name de eerst genoemde is natuurlijk lastig te vervangen. Waar Harm vorige week al een prima stand-in bleek te zijn, zou deze zaterdag aantonen dat ook Roel zijn mannetje in de goal kan staan.

Mede door de aanwezigheid van onze nieuwe toppers Timon en Mark, kon de leiding uiteindelijk rustig gaan slapen vrijdagavond, want met 13 man (Titus zei zaterdagochtend op het laatste moment af) zouden we de wedstrijd tot een goed einde moeten kunnen brengen.

De wedstrijd startte op veld 2 in Veessen, een veld dat waarschijnlijk gemaaid was door iemand die niet geheel nuchter was op het moment van maaien. Waar de ene baan keurig gemaaid was, stond het gras een halve meter verder op tot boven je enkels. Combineer dit met een zachte ondergrond waar je in wegzakte en een tegenstander die vooral ingesteld was op fysieke duels en u zult begrijpen dat dit een wedstrijd werd waar we de mouwen moesten opstropen en we bovenal rustig moesten blijven.

En beide lukte ons. Waar de thuisploeg VEVO 2 fanatiek van start ging en direct de aanval koos, was het voor onze jongens even aftasten. Echter toen het evenwicht na circa 15 minuten hersteld was en we nog geen schade hadden opgelopen, werd de bal vanaf de middenlijn richting de hoek gestuurd. Geert startte tijdig en was veel eerder dan zijn tegenstander bij de achterlijn. Wat volgde was een afgemeten voorzet en een knappe kopbal van Dennis: 0-1. Vlot daarna viel ook de 0-2, dit keer was Chris de aangever en wederom Dennis de afmaker.

Eigenlijk leek er niet veel aan de hand. Tot we in een chaotisch moment de bal voorin verloren en deze direct lang gespeeld werd door de tegenstander. Bob vocht een lastig duel uit met de spits van VEVO en leek hem naar de achterlijn te verdrijven. Om onverklaarbare redenen maakte Bob bijna op de achterlijn een overtreding en de strafschop werd gegeven. Deze werd onberispelijk raak geschoten achter Roel: 1-2

Vlak na deze goal scoorde VSW de 3de goal. Dit keer was het Bob die een knappe voorzet gaf (en hiermee zijn fout hoopte goed te maken) op Chris en Chris kopte de bal knap achter de doelman…maarrrrr…de discutabel vlaggende grensrechter van de thuisploeg stond ook nu met zijn vlag omhoog en de scheidsrechter keurde de 3de goal van VSW geheel onterecht af. De ruststand was 1-2 in ons voordeel en dit zouden we in de 2de helft moeten verdedigen.

De 2de helft kenmerkte zich door een overwicht van VSW en een pot voetbal waar de mouwen bij opgestroopt werden. Met 2 ballen op de paal, enkele schoten vlak naast en een enorme strafschop die ons onthouden werd, waren er kansen genoeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het was deze wedstrijd echter niet aan ons besteed. En daarom lag tot het laatste moment een counter op de loer. Gelukkig hield Roel ons op enkele cruciale momenten overeind en zo werd de wedstrijd afgesloten met een 1-2 overwinning.

Dat betekent met 3 overwinningen uit even zoveel wedstrijden dat wij als nummer 1 van de poule door mogen richting de volgende ronde van de beker.

Na de wedstrijd bleken we de kleedkamer te delen met de dames (of moeten we zeggen: meisjes?) van Heerenveen. Tim greep zijn kans en scoorde 1 van de….shirts die de dames achter gelaten hadden in de kleedkamer. Let wel, voor een foto. Daarna werd het shirt keurig terug gelegd. Kijk voor het bewijs onderaan deze pagina.

Komende week wacht de eerste competitiewedstrijd, we spelen uit tegen OVC’21 2. En als de voortekenen ons niet bedriegen, wordt het alweer een hele kluif om 11 man op de been te krijgen.

 


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen