VSW 2 - Diepenveen 2 6-0

Na een lange lange zomer zonder voetbal, is het bij het 2de elftal van Windesheim altijd weer afwachten hoe de spelers terug komen van de verre zonnige oorden. Het is al jarenlang een feit dat Paul elke start van de competitie enkele kilo’s zwaarder is, maar voor de rest blijft het elk seizoen weer gissen hoe het team er voor staat. Mede omdat we niet trainen, is er geen enkele kans voor de leiding vooraf om te peilen hoe de vlag erbij hangt. En daarom zijn de eerste wedstrijden van het seizoen altijd weer spannend. 

Als je dan bedenkt dat vorige week de eerste bekerwedstrijd tegen een 4de klasser op het programma stond (terwijl we zelf 5de klasse spelen), zou men gerust kunnen verwachten dat de start in de beker wel eens pittig kon worden. Wat schetst de verbazing: het elftal was vorige week verre van compleet, maar ondanks dat werd er ruim gewonnen van SEH 3: 1-4.

Als je vervolgens krijgt te horen dat menig speler zijn conditie keurig op peil gehouden heeft in de zomer, kunnen we inmiddels wel spreken van eigen verantwoordelijkheid bij het gros van de spelers. Iets wat in het verleden nog wel eens ontbrak bij onze mooiweer-voetballers. Binnen ons elftal lopen bijvoorbeeld behoorlijk wat jongens hard. Zo is er fanatiek meegedaan met de Halve marathon van Zwolle in juni en de 4 EM die eveneens op die dag gehouden werd. Maar wat te denken van spelers die op wedstrijddagen doodleuk nog even 9km gaan hardlopen alvorens ze moeten voetballen? Er zijn zelfs spelers gespot in de wijken van Zwolle die op blote voeten aan het hardlopen waren….jaja we kunnen gerust stellen dat VSW 2 er alles aan doet om fit te zijn bij de start van de competitie!

En niet zonder resultaat, want waar er vorige week dus al ruim gewonnen werd van een 4de klasser, kon er deze zaterdag afgetrapt worden tijdens de eerste thuiswedstrijd, eveneens tegen een 4de klasser. Dit keer luisterde de tegenstander naar de naam Diepenveen 2. In de praktijk was dit een elftal vol jonge honden van begin 20 die meer energie staken in het rennen en draven dan in het voetballen. Sneu voor hun…want daar weten de routiniers van ons team over het algemeen wel raad mee.

Nadat na circa 15 a 20 minuten de storm van de bezoekers iets was gaan liggen en de defensie van VSW geen krimp had gegeven, kregen onze jongens langzaam aan steeds meer ruimte. Dit resulteerde al snel in de 1-0. Dit gebeurde na een keurig opgebouwde aanval, waarbij Roel en Dennis de laatste pionnen waren. Hierbij was Roel niet zelfzuchtig en voorzag Dennis van een kans die (bijna) niet te missen was. De 2de goal liet niet lang op zich wachten en dit keer was Roel de afmaker en kwam de knappe pass van Robert. Dit betrof een lange bal vanaf eigen helft. Dat het met rust slechts 2-0 was had VSW geheel aan zichzelf te danken, want er waren voldoende kansen om de wedstrijd al voor rust definitief in het slot te gooien.

Gelukkig werd dit na rust als nog gedaan. Waar de eerste 15 minuten de bezoekers weer vol energie over het veld stormden, wachtte VSW de mogelijkheden rustig af en die dienden zich vanzelf aan. De 3-0 kwam uit een strafschop die snoeihard benut werd door Robert, nadat Hans gevloerd werd binnen de 16-meter.

De 4-0, 5-0 en 6-0 strijden gezamenlijk om mooiste goal van de middag. De 4-0 was een corner die door Geert met zijn gevaarlijke linker poot direct in de verre hoek werd gedraaid. De 5-0 was een prachtige vrije bal van Robert en de 6-0 was een heerlijke halve omhaal van Roel op aangeven van Chris. En als dan zelfs de tegenstander begint te roepen richting de scheids dat er beter afgefloten kan worden omdat ze te kijk worden gezet door deze gallery play, rest de scheidsrechter nog maar 1 ding en dat is een einde maken aan dit grandioze machtsvertoon.

Voordat ik dit verslag beëindig dient er nog wel even aandacht te zijn voor de achterhoede: waar Kimko ons afgelopen zomer verlaten heeft, werd er gevreesd voor een onvervangbaar gat. Maar zoals het altijd gaat in een team bomvol kwaliteit betekent het vertrek van de 1, de kans voor een ander. Michel heeft laten zien in de eerste 2 wedstrijden van het seizoen een waardige vervanger te zijn als laatste man en samen met Bob, Tim, Peter en Mooiweer staat er een hele solide verdediging. Wanneer dit ook nog eens aangevuld wordt door keepers als Paul en bij zijn afwezigheid (de briljant invallende) Harm, blijken we opeens te beschikken over een bijna onklopbare defensie.

Met 6 punten uit 2 wedstrijden is de start van ons seizoen zeer voortvarend te noemen en liggen we op koers om de volgende ronde van de beker te halen. Alleen dient er dan volgende week nog wel even afgerekend te worden in Veessen met VEVO 2. Mocht dat lukken…dan leest u dat ongetwijfeld volgende week op deze site!


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen