WINDESHEIM – Na 2 wedstrijden zonder winst speelde het HJ-team knap gelijk tegen de nummer 4 WVF 8: 3-3. De Windesheimers blijver daardoor stevig in de middenmoot van de kelderklasse en staan met 23 punten op de zesde plaats. “Een dik verdiend punt” oordeelde het HJ-team in de derde helft. 

Na 10 minuten spelen keek het HJ-team al tegen een achterstand aan. Het spel van de Windesheimers oogde chaotisch en de vooraf gemaakte afspraken leken al vergeten. Gaandeweg de eerste helft kwam het HJ-team wat meer in de wedstrijd en werd het spel iets beter. Dat resulteerde in een aantal kansen. Zo was het Worssie die de tegenstander uitkapte en de bal heel ver over schoot. De verdedigers van het HJ-team wisselden goede ingrepen af met een aantal misverstanden. De misverstanden werden door WVF niet benut, mede door goed ingrijpen van de doelman.              In de 40ste minuut maakte WVF de 0-2 en de wedstrijd leek daarmee al vroegtijdig beslist.  Vlak voor rust kreeg het HJ-team een vrije bal op de hoek van het 16 meter gebied. Wilbert krult de bal hard richting de rechterbovenhoek. De keeper heeft geen antwoord op het schot en de aansluitingstreffer was een feit. De gebroeders Koers deden een van FIFA17 geleerd vreugdedansje, dat op wat gelach kon rekenen. Op slag van rust kregen de Windesheimers een strafschop. Er werd door de scheidsrechter een vermeende handsbal geconstateerd. Het was Harry die de bal opeiste en aantrad voor de penalty maar oog in oog met de doelman niet wist te scoren. 

Na rust begon het HJ-team sterk. Na 2 minuten spelen scoorde Skoorlemmer met een prachtig afstandsschot. De achterstand was al snel weggewerkt. De beide teams waren aan elkaar gewaagd en het kon beide kanten opgaan. WVF scoorde de 2-3. WVF krijgt nog een aantal kansen maar de doelman van het HJ-team showt op zijn 50ste nog zijn duikskills en houdt zijn team op de been. Onder het mom van lange halen gauw thuis knalt Jarco de bal naar voren. De bal valt achter de verdediging van WVF en dan blijft Harry koel en lobt de bal over de doelman, net hard genoeg dat de meegelopen verdediger geen antwoord meer heeft. Gaandeweg de 2de helft krijgen beide teams over en weer nog een aantal kansen maar blijft het een remise. Een knap punt voor de Windesheimers, die het aantal punten van vorig seizoen geëvenaard hebben. Volgende week speelt het HJ-team de uitwedstrijd tegen HTC 5 en kan het de knappe plek in de middenmoot verder verstevigen. 


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen