Eenvoudig naar de dubbele cijfers

Met nog 7 wedstrijden tot het einde van de competitie kunnen we wel stellen dat het laatste deel van de competitie dit seizoen weer is aangebroken. Dat betekent lekker weer, over het algemeen voldoende spelers en een competitie die allang en breed beslist is.

Dat was afgelopen zaterdag niet anders, al viel het aantal spelers toch enigszins tegen met 12,5 man. De opkomst was echter aanzienlijk beter dan bij de tegenstander van vandaag, WVF, waar slechts 8 man van hun zelf de moeite namen om de lastige uitwedstrijd tegen VSW te spelen. Het elftal uit Westenholte blinkt al niet uit van talent blijkt uit de stand van de competitie (en ons vorige onderlinge treffen), maar met slechts 8 man van jezelf plus aanvulling van (nog) lagere elftallen, kunnen we toch gerust spreken van een elftal waarbij de titel “brandhout” niet misstaat.

VSW moest zich dan ook schamen dat het bij rust slechts 3-2 stond. Vanaf minuut 1 was er maar 1 partij die domineerde, maar toch duurde het wel even voordat we enkele normale kansen creëerden. Gelukkig hebben we op zulke momenten dan altijd onze aanvoerder nog die op Inzaghi-achtige wijze de eerste 2 goals wist te scoren. Voor wie hem nog kent: Pippo Inzaghi, scoorde nooit mooi maar was altijd bere-efficiënt. Zeg maar de Maarten Kamsteeg van AC Milaan. Maarten liet ons ook deze wedstrijd niet in de steek, want middels 2x een rebound (1x op een schot van Hans en ik 1x op een schot van Wietse) profiteerde hij optimaal van het matige uitverdedigen van de bezoekers. Tussendoor kwam WVF nog wel op gelijke hoogte door een omstreden doelpunt, maar het sierde VSW dat ze geen enkel commentaar leverden op de wedstrijdleiding en deze domper gewoon incasseerden……

Na de 2de goal van Maarten was de verwachting dat we snel zouden uitlopen, want iedereen voelde wel aan dat deze tegenstander het ons niet erg lastig kon gaan maken. Toen de 3-1 van Hans (assist Wietse) viel, leek dit ook uit te komen. Echter vlak voor rust deed WVF, compleet tegen de verhoudingen in, nog wat terug: 3-2. 

De 2 toppers die deze week starten op de bank (Tim en Harm) konden niet wachten om de tegenstander, waar we toch enige vermoeidheid na 45 minuten constateerden, in de 2de helft de genadeklap toe te dienen. Het tweede deel van de wedstrijd was eigenlijk 1 grote gala voorstelling vanaf de kant van Windesheim en het is dat we nog minimaal net zo veel kansen om zeep hielpen als dat we wisten te scoren, want anders was de uitslag opgelopen tot een recordscore voor VSW-normen. Begon de 2de helft nog met missers van Robert (lat en naast) en Tim (vlak naast de goal), de score werd al gauw uitgebouwd tot dubbele cijfers want via doelpunten van Robert (2x), Chris (2x), Hans (2x) en Maarten (1x) bereikten we een eindstand van 10-2. En goed voorbeeld doet goed volgen zou je zeggen, maar daar dacht het Nederlands elftal s’avonds helaas heel anders over...

Speciaal compliment gaat uit deze week naar Kimko, die na 90 minuten bij ons gespeeld te hebben doodleuk nog even (bijna) 90 minuten mee deed bij het 1ste elftal en ook Michel (die alleen maar kwam kijken) bood aan om wissel te zitten bij ons vlaggenschip: goed bezig jongens! Volgende week spelen we de derby tegen Wythmen 2, ondanks het verschil op de ranglijst altijd een lastige tegenstander, waar we eerder dit seizoen knullig punten tegen hebben laten liggen.


Zoeken

Route beschrijving naar VSW

Inloggen